sandžak.......

EU, USA, UN, Bush...

Moderatori/ce: Zvonko Burcak, zeljkoburcak, EvilLynn, macak, zrinka

sandžak.......

PostPostao/la macak dana pon lis 27, 2008 9:04 am

Nakon Vojvodine, otvara li se pitanje odcjepljenja Sandžaka?

NA SASTANKU vrha obavještajnih službi SAD-a, Velike Britanije i Njemačke, koji se održao u lipnju ove godine, otvoreno je još jedno političko pitanje u Srbiji - usporedo s pitanjem odcjepljenja Vojvodine, otvoreno je isto u vezi Sandžaka odnosno Raške oblasti, piše beogradski "Kurir".

Obavještajci triju zemalja na spomenutom su sastanku prije svega razgovarali o budućem statusu Vojvodine te su pritom donijeli zajedničke smjernice, koje su u dobroj mjeri odredile vanjsku politiku ključnih zemalja Zapada, ali razmatrali su se planovi za područje "Novopazarskog sandžaka".

Jugozapadno područje Srbije se kao tema pojavilo kada se jedan od sudionika sastanka pitao do koje će mjere Vojvodina remetiti predviđenu dinamiku razgradnje srpske države, nakon čega je navodno zaključeno kako će se po rješavanju vojvođanskog pitanja otvoriti novo na Sandžaku.
Amerikanci su svim pitanjima vezanima za Srbiju jedini pristupili s dozom rezerve, jer se problem Vojvodine nikako ne može rješavati u paketu sa Sandžakom.

Amerikanci strahuju zbog al-Qaedinih terorista na Kosovu i Sandžaku

Istaknuli su da je u Raškoj oblasti velika prisutnost terorističke organizacije al-Qaeda te da dugoročno gledano to može predstavljati veliku opasnost po njihove interese. Utoliko se, prema mišljenju američkih obavještajaca, razlikuju sjeverna srpska pokrajina i jugozapadno područje. Naposljetku je zaključeno da svakako treba izbjeći ono što previđaju da će im se dogoditi na Kosovu - tamo je Amerikancima neminovan sukob s terorističkim ćelijama, već instaliranima u bivšoj južnoj srpskoj pokrajini.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva
.........bože čuvaj me od PRIJATELJA.........a ja ču sebe od NEPRIJATELJA..........................
macak

Re: sandžak.......

PostPostao/la tvukoja_zg dana sri stu 18, 2009 7:36 am

Hoće li se na kraju na ovim prostorima početi odvajati svaka općina? Meni je ovo totalno glupo, na kraju ćemo imati umjesto država kneževine :bonk:
Sve ovo vodi otcjepljenju RS od Bosne a onda opet predstoji rat. Barem tako ja to vidim.
tvukoja_zg

PostPostao/la macak dana sri stu 18, 2009 11:01 am

Da stvar je što se to neče završiti samo na sanđaku ili če se rs moći odcjepiti , a srbe če tako stisniti da če ostati na beogradskom pašaluku.

Nije to hrvatska rukotvorina nego svjetska jer hoče srbiju poniziti skroz do kraja , zato srbi sada i balansiraju kome da se priklone , ako odu u NATO neče moći biti baš neki sa rusima a s druge strane ako budu sa rusima neče baš biti dobro u ovom okruženju...

Imaju oni briga i preko glave i vrlo ih je teško rješiti , ali da če kao i mi postati piuni t je sasvim realno i sigurno .......a i kod nas možda kajin proglasi autonomiju istre i poslje pripajanje matici italiji nikad se ne zna :)
.........bože čuvaj me od PRIJATELJA.........a ja ču sebe od NEPRIJATELJA..........................
macak

PostPostao/la tvukoja_zg dana sri stu 18, 2009 4:50 pm

E pa to je ono...sad se smijemo Srbima a moglo bi se dogoditi i nama. Malo mi je suludo da se odvajamo sada kada se čitav svijet ujedinjuje u nekakve grupe.
tvukoja_zg

PostPostao/la macak dana sri stu 18, 2009 8:38 pm

Pa da se nismo odvojili mi kao hrvati davno bi ostali i gledali hrvatsku sa sljemena .........
Ovako smo sačuvali svoj kulturni indentitet i granice a u slučaju ostanka juge ne znam kako bi to išlo jer su ipak srpske struje bile prejake što se i pokazalo redom od slovenije na dalje.......
Granice se moraju znati bez obzira na ulazak u eu ili ne ulazak.........
macak

PostPostao/la tvukoja_zg dana sri stu 18, 2009 9:11 pm

M
macak je napisao/la:Pa da se nismo odvojili mi kao hrvati davno bi ostali i gledali hrvatsku sa sljemena .........
Ovako smo sačuvali svoj kulturni indentitet i granice a u slučaju ostanka juge ne znam kako bi to išlo jer su ipak srpske struje bile prejake što se i pokazalo redom od slovenije na dalje.......
Granice se moraju znati bez obzira na ulazak u eu ili ne ulazak.........

Ma to ne bi nikad završilo tako. Srbi se jesu zalaufali da zauzmu sve ali im nikada ne bi uspjelo da sve to i zadrže. Pokušala je i Njemačka prije 60 godina sve porobiti i prisvojiti sebi pa im nije uspjelo, jer je teško zauzeti i kontrolirati teritorij koji nije prirodno tvoj. Zato mislim da nikad Hrvatska ne bi bila tolika koliko se vidi sa Sljemena.
Mi smo, sa druge strane, pokazali da nam je teško održati na životu i Sljeme a o pogledu da i ne pričam.
tvukoja_zg

PostPostao/la macak dana sri stu 18, 2009 10:54 pm

Upoznat sam dosta dobro sa situacijom oko mitrovice , slankamena ,rume i drugih mjesta ,pa me zato ništa ne može iznenaditi :)
Ovo što se ovdje dogodilo se moralo dogoditi , ja trenutno iz svoje perpektive jednostavno ne vidim koji bi to mirni put bio ..........i jedni i drugi su režali previše , stoga je i zastavica i jednima i drugim abila visoka........
macak

PostPostao/la tvukoja_zg dana čet stu 19, 2009 9:59 am

Nisam rekao da bi bilo mirnim putem, nego samo rekao da kako god se dogodilo oni ta područja ne bi uspjeli zadržati.
tvukoja_zg

PostPostao/la macak dana čet stu 19, 2009 10:21 am

Pa čuj evo iskreno da su srbi prihvatili plan z4, šta misliš šta bi tražili poput dodiga u rsk?

U tom slučaju sve se okreče , meni još uvjek nije jasno da to oni nisu prihvatili ali to je bio odabir četničkog vrha a ne normalne srpske struje ....
E tada bi hrvati imali težak kamen oko vrata a srbi dobili veliku srbiju :)
macak

PostPostao/la tvukoja_zg dana čet stu 19, 2009 12:57 pm

to im je bio svjecki zajeb. Mislim, ipak, da je taj sporazum nudio manje nego što je Dayton priuštio RSu ali nisam baš nešto komparirao te dvije stvari a i koga više briga? Mislim da su oni uvdijeli da su izgubili podršku Srbije pa su odlučili igrati do kraja, pa kako bude da bude. Oni bi sada voljeli da ima taj sporazum ponovo neko ponudi ali za to bi im trebala neka žešća budaletina :-)
tvukoja_zg

Natrag na Svijet

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.