Kako Hrvatsku uistinu uciniti zemljom znanja

Izbori, stranke, aktivizam u Hrvatskoj

Moderatori/ce: Zvonko Burcak, zeljkoburcak, EvilLynn, macak, zrinka

PostPostao/la Zvonko Burcak dana pet ruj 19, 2008 9:12 am

Tja ... u nekim zemljama se takve stvari izjednacuju sa falsifikovanjem novca !
Svabo bi rekao: "Urkundenfälschung" ... A za to se lako zaradi koja godina zatvora. Tko zbog toga ode u zatvor, nikada vise ne moze biti drzavni sluzbenik. Znaci, noga sa faksa odmah i za uvijek !
No to je u NEKIM zemljama a u onim drugim ne mo's tako posto ima previse onih sa kupljenim diplomama pa ako profesori pocnu pricati ... Zato bolje malo 'no-noooooo!!' i aj'mo dalje ... Po'jo vuk magare.
Zvonko Burcak
Pomocnik serifa

PostPostao/la Tomislav dana pet ruj 19, 2008 4:49 pm

Svugdje ima crnih ovaca ,ni Njemacka ih nije postedjena, danas Bankari sa
300 mili eura, (koje cemo mi steuerzaleri nadoknadit) , neki dan sef Poste sa utajom poreza od milion, a stose tice
obrazovanja ; puno Njemackih klinaca je otislo u Gimnaziju samo zato sto su
Mama i Tata rekli da njihovo dijete pod svaku cijenu tamo MORA .

A to nam se dogadja u drzavi gdje je sve pod kontrolom i zakonom regulisano ( ali izgleda samo za nas "pijesake" ).
Tomislav

PostPostao/la zrinka dana pet ruj 19, 2008 7:00 pm

Mjerenje sa dva "arsina" nije od juce, uvijek su postojali ovi i oni......a ti Tomislave si recept vec skljuvio, samo bi ga jos trebalo primjeniti....umjesto zakone, postivati RUPE........no.....neka, fala.....moj stand je bio, jeste i ostaje AN-STAND

za Macka ANSTAND = cestitost
zrinka

PostPostao/la Zvonko Burcak dana ned ruj 21, 2008 1:00 pm

Jeste Tomislave. Ima roditelja u Njemackoj koji silom uguraju svoje klince u gimnaziju no poznato ti je sigurno kako takve price zavrse... Znas li nekoga tko je dosao na taj nacin do mature? Je li ti poznat neki slucaj prodaje fakultetskih diploma ? Ja bih tu naglasio da ima 'Neke sitne razlike'...
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Bankarstvo i primjer od 300 Mio. Eurosa koji navodis je sasvim druga i jako ozbiljna tema koju ipak nikako ne mogu povezati sa prodajom diploma. :sleg:
Zvonko Burcak
Pomocnik serifa

PostPostao/la Tomislav dana ned ruj 21, 2008 6:03 pm

Naveo sam samo NEKE primjere kako se i u Njemackoj desavaju stvari koje nemaju veze sa mozgom a ne samo kod nas , a kupljenih titula ima ovdje
koliko hoces ( meni poznata dva slucaja ).
A neznam bas ni gdje i kako su spomenuti bankari dosli do svoje titule.
Tomislav

PostPostao/la Zvonko Burcak dana ned ruj 21, 2008 8:05 pm

Da ima stvari koje nemaju veze s mozgom, to je sasvim sigurno. Dovoljno materijala za nekoliko desetaka romana... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
No kupljene diplome u Njemackoj ???... Tu mi ipak dugujes barem neki konkretan primjer... Molim konkretan, ne neki hipoteticki iz "Bildzeitung-a" po principu rekla-kazala...
Poznato ti je kakve su posljedice takvih radnji ... Drzavni sluzbenik koji napravi takvu stvar, pored kaznene odgovornosti, ostaje bez posla i BEZ MIROVINE. Meni su poznata dva slucaja drzavnih sluzbenika koji su prodavali "Duldung vize" i zavrsili karijeru u zatvoru. Nakon zatvora, ostadose na ulici. Na trzistu radne snage kao skolovani drzavni sluzbenici nemaju bas nikakve sanse dobiti bilo kakav posao osim nekakav 'S lopatom',... I to jos sa 'Pedigreom' prevaranta... Jasno, sve godine kojie su radili, za mirovinu ni centa od drzave a sada neka gledaju koju ce kosku glodati pod stare dane. Eto adrese s nekim primjerima presuda, ali ima ih jos dosta u internetu i po novinama ...: http://www.im.nrw.de/inn/303.htm
No moguce je da si u pravu i da su takve stvari svakodnevica no u to me ipak moras ubijediti.
:rolleyes: :elaine:
Zvonko Burcak
Pomocnik serifa

PostPostao/la Tomislav dana pon ruj 22, 2008 4:26 pm

Malo je tih drzavnih sluzbenika u Njemackoj kao i Hrvatskoj koji su uprljali
ruke pa zive od socijalne pomoci.
A opet moram napomenit da nije u Hrvatskoj sve tako crno niti u Njemackoj
sve zlatno kako to neke za € prodane duse misle i van svake realnosti je nakon svega stose dogodilo
usporedjivat HR I D.
HR kava je da je ali je MOJA
Tomislav

PostPostao/la Zvonko Burcak dana pon ruj 22, 2008 5:37 pm

Tomislave, po tvojim prijasnjim postovima a i po ovom vidim da ti Njemacka bas nikako ne lezi na srcu. Mozda zivim van svake realnosti, mozda i ne, tko ce to znati. Prodanom dusom za € se ipak ne smatram.
Tko je ili nije prodana dusa, o tome se moze dugo raspravljati. Pitanje je stajalista i definicije. Po meni su prodane duse oni koji su pokrali i rasprodali ono sto njima niti njihovim djedovima nije pripadalo i doveli privredu zemlje u stanje u kojem jeste. Koliko je sto crno ili ne, opet je pitanje mjerila i osjecaja.
Cinjenica da ima drugih zemalja u kojima ima (Manje ili vise) slicnih neprihvatljivih stvari ne umanjuje tezinu nekih kriminalnih radnji.
No u nekim zemljama se zakoni ozbiljno bore protiv takvih pojava dok u drugima svi znaju i poznaju dimenziju korupcije a opet, nista ili skoro nista se ne radi kako bi se stanje promijenilo.
Da mi je to svejedno, ne bih se oko takvih napisao uzbudjivao.
Zvonko Burcak
Pomocnik serifa

PostPostao/la zrinka dana pon ruj 22, 2008 8:39 pm

E moj Tomislave, ja citam ove Tvoje postove..pa citam, pa citam i kako god okrenem, ni ja se ne mogu otrgnuti utisku da Ti u Njemackoj rado ne zivis.
Zasto??

Za jednog covjeka zdrava i otvorena duha, spremnog na novo, spremnog da uci, da razumije "novoga" sebe i druge...ne bi trebalo biti nikakvog problema zivjeti bilo gdje na svijetu.
Imas losa iskustva???
Ako je tako, onda mi je jako zao...no zapoitaj se da i Ti tomu dijelom nisi "kumovao"???

Prodane duse za € ????

Sto uopce znaci prodati dusu??

ZA MENE TO ZNACI - URADITI ILI TRAJNO RADITI NESTO STO MI SE NE DOPADA, DA BI PRAZIVIO, DA BI MI BILO BOLJE I SL, dakle ulaziti u TRULE KOMPROMISE.

Ja, npr. ovdje prodajem SVOJE ZNANJE, SPOSOBNOST, SVOJ RAD, dakle -i to radim sa velikim uzitkom- meni je svejedno kome cu ja to prodati....Njemcima, Hrvatima, etc....jer kao dobroj krscanki....tá, za meni su svi ljudi isti, a trebali bi tako za svakoga biti( bar dok ne dokazu suprotno...da su zvijeri, npr.).

Dakle, JA NISAM PRODANA DUSA ZA €€ - jer ja radim sto volim, sto hocu, - I NE ULAZIM U TRULE KOMPROMISE.

Ali.....TI...TI SI OVDJE NERADO, IMAS NEGATIVAN STAV PREMA € , prema Njemcima; PREMA STATIJAZNAM (iz svake rijeci tvoga posta izvire, zraci nezadovoljnost, negativan stav, i sl.
Da li ti ovdje uopce radis??
Ako radis, radis li rado?

Ili (MOLIM TE NEMOJ OVO SHVATITI KAO PROVOKACIJU ILI UVREDU) - IMAS NEKU LOSU SAVJEST i osjecas da si ustvari TI ta PRODANA DUSA.....pa umjesto da se vratis u domovinu i tamo zivis kako mozes (a da se tamo moze zivjeti - dokaz su 4 mil. Hrvata i ostalih koji tamo zive - bez uporedivanja sada GDJE JE BOLJE A GDJE GORE.

Oda ces mozda biti zadovoljan, a mozda i ne :sleg: , samo jedno je sigurno.....NECES SE MORATI PRODAVATI ZA € (ili mozda i hoces, jer i tamo ce € doci) -I NECES BITI PRODANA DUSA.

Osim toga -mi OVDJE smo jako liberalni...tako da nemoras pisati "oni neki koji su prodane duse" - IMENUJ ti njih, nas, mene, etc.....pa da ljudi s tobom mogu diskutirati, a ne ovako....ti si se zatvorio u neku cahuru i ko konj sa oglavinama, ne vidis ni lijevo ni desno.
zrinka

PostPostao/la Tomislav dana uto ruj 23, 2008 4:33 am

Meni je dosta ove teme i ovog naseg preljevanja iz supljeg u prazno a tko
od Vas ne podnosi i neke kritike na racun D neka ne kritikuje ni neke stvari koje se u HR desavaju ( otvaram novu temu “ svoje kudim tudje hvalim “).
Tomislav

PostPostao/la Zvonko Burcak dana uto ruj 23, 2008 7:02 am

Tomislave, barem 2-3 puta godisnje sam u VU i slusam ljude koji tamo rade za 2800-3000 Kuna mjesecno o tome kako se zivi, kako se dolazi do posla , kako do polozaja i diploma... (Ne pricam o tome kako se dolazi do stanova ili cijelih zgrada ... ).
S druge strane, sam 17 godina u Njemackoj. Radio sam u 5 privatnih firmi razlicitih velicina. Upoznah u njima dosta ljudi razlicitih zanimanja i polozaja. Ne sretoh i ne upoznah niti jednoga s kupljenom diplomom niti poslom "Preko veze". Zasto to navodim ? Da bih poredio neke zemlje i nekoga kudio a drugoga hvalio ?
Ne nego zato sto tvrdim da samo parvi ljudi na pravom mijestu mogu jednu firmu, organizaciju ili zemlju voditi naprijed.
Najfatalnije jeste zaposljavati ljude s kupljenim diplomama i veziste na odgovorne polozaje jer kuda to vodi mora biti svima jasno.
Naravno, moze se zatvoriti oci pred svim nepravilnostima i reci kako je sve u redu ili jos gore, reci kako toga ima i drugdje. Znaci, ostaviti sve kako jeste jer "Nije to sve tako crno ..." .
Jesi li zagovornik "Status quo" ? Sve OK, a ako netko bilo sto kaze, pokazati cu mu da ima i drugih stvari koje drugdje nisu ok i time sam svoj problem rijesio ili barem relativizirao. Mogu dalje mirno spavati...
Zvonko Burcak
Pomocnik serifa

PostPostao/la zrinka dana uto ruj 23, 2008 10:09 am

Ja bez problema podnosim kritike, cak i na svoj vlastiti racun - jer sam na to u svoje 42 godine navikla......kao Querdenker... (onaj koji uvijek malo drugacije misli i radi od ostalih....crna ovca iili bela vrana sto bi reko nas narod).
No, kritika mora biti OBJEKTIVNA, osnovana, uljudna i mora se drzati stvari o kojoj se upravo diskutira.
No kod KRITIZERA - ja cesto dozivljavam...kad budu pobijeni argumentima (a Zvonko ti je argumentirao da nije mogo bolje) - onda prelaze na niske udarce, druge teme i ako nista drugo ne pomaze - prekid diskusije.

Za mene je u tome ljepota zivljenja - sto nismo svi isti....al´ bi bilo dosadno :D .......pa zasto ne bi diskutirali unedogled....jer....ako nisam istog misljenja ko ti...necu te odmah ubiti (eto....tak nastaju ratovi):

No, akceptirati tude misljenje je jako tesko.......no, ako ti ja dva sata nesto razlazem - ne znaci da te ja u to hocu ubjediti - ja samo iznostim svoje gledanje na stvar, mozda analiziram pozadinu svega toga i sl....a za neke koji su "verbohrt" U SVOM STAJALISTU - JE DRUGOGA TESKO I SLUSATI.

Eto...npr...ova diskusija koju si ti otvorio je meni nakon 18 godina otvorila oci...... ja neime nisam znala zasto se ja ustvari u Njemackoj tako super osjecam, unatoc teskocama koje prate jednog "emigranta" i sad da ne nabrajam dalje...............sad mi je postalo JASNO, dijelom iz Tvog, a dijelom iz Zvonkovog izlaganja.
Dakle.....meni je ovdje divno (iako mi je zivot i prije bio sadrzajno i u svakom drugom pogledu bogat, plodan, jednom rjecju prelijep) - ali........smetao me mentalitet nasega naroda (kad to kazem mislim na sve nas, Hrvate, Srbe, i ostale)...................kako Zvonko kaze......veze vezice i slicne stvari....i toga se "mi" nikad necemo moci rijesiti, nazalost.
I sto je najgore.....nevidimo da na taj nacin kola guramo nizbrdo.......eto...dobili svoju drzavu.....a sace je primitivci sa kupljenim diplomama i ostali seljacine RAZJEBAT ili vec jesu.

Kolika je pamet nekoga, ko DÁ LOVU DA BI OSTAO GLUP????

Kolika je megalomanija i samoljublje necije ko misli da ce bez znanja nesto pokrenuti, promjeniti, bilo sta..pocevsi od svoje vlastite osobe, svoje familije, firme i sl..??????

Ajde Tomislave, bogati, razmisli malo o ovim mojim pitanjima, pa otvori 5 novih tema.

I nemoj misliti da mi kritiziramo (ustvari ovo govorim samo za sebe) -zato sto nevolimo svoju zemlju - naprotiv......
I ti, ako ti vlastito dijete nastrada (nedaj boze)-TO TE BOLI UNEDOGLED, ako susjedovo dijete nastrada (isto nedaj boze)- TO TE SOKIRA, no...sta da se radi, takav je zivot.

Tako isto sa domovinom - MENE BOLI KAD VIDIM DA JE RASTURAJU - A da bi nesto promijenio - MORAS PRVO VIDJETI i sam sebi priznati da grijesis - TO JE PRVI KORAK.
zrinka

Re: Kako Hrvatsku uistinu uciniti zemljom znanja

PostPostao/la Zvonko Burcak dana pet sij 23, 2009 10:15 am

Link: http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2 ... ,149264.jl

"Datum objave 22.01.2009 07:25

Vijesti | Detalji
'Sarkozy je žena, Stradun u Splitu, a Ameriku tek otkrili' Piše: Ivana Kalogjera Brkić

ZAGREB - Aktualni ministar pravosuđa preziva se Bajić, a unutrašnjih poslova Androković, Miroslav Radman direktor je portala MojPosao, a Sarkozy ruski predsjednik. To su samo neki od odgovora što su ih na testiranju za posao dali kandidati - mahom diplomirani ekonomisti ili apsolventi ekonomije.

Provjeru znanja provele su Vlasta Sakar i Nada Čakar, vlasnice tvrtki Antea revizija i Trening centar. One su nedavno raspisale natječaj za zapošljavanje nekoliko revizora pripravnika i asistenata u edukaciji. Stiglo je 200-tinjak molbi, a kako bi izabrale najbolje, sve su kandidate odlučile podvrći vrlo jednostavnim testovima.

Provjeravala se opća kultura i informiranost, zatim osnove engleskog jezika, matematike, osnove ekonomije, računovodstva i excela. Kad su čuli da ih budući poslodavac namjerava testirati, 100-tinjak je kandidata odmah odustalo, dok su oni koji su pristupili testu (njih 95) pokazali nevjerojatno nisku razinu znanja.

Na testu iz opće kulture kandidati su u prosjeku točno riješili osam od 18 pitanja. Svako pitanje nosilo je jedan bod: najbolje je plasirani kandidat dobio 14, a najlošije plasirani tri boda. Nitko, dakle, nije točno znao odgovoriti na sva pitanja premda su ona bila izuzetno lagana. Za neke od dobivenih odgovora gotovo je nevjerojatno da su ih dali ljudi koji su završili fakultet. Primjerice, čak 19 posto kandidata uvjereno je da se Stradun umjesto u Dubrovniku nalazi u Splitu. Četvrtina testiranih u Split je smjestila i Kantridu, a ima i onih koji misle da se Kantrida nalazi u Osijeku. I osječku su Tvrđu ispitanici smještali svuda po Jadranu: od Dubrovnika, preko Šibenika, Nina, Splita do Rijeke. Kulu Nehaj jedan je od kandidata smjestio u Našice.

Daleko je najveći biser ipak odgovor jednog od ispitanika na pitanje kada je otkrivena Amerika. Odgovor je glasio: u 20. stoljeću!? Drugi je pak genijalac otkriće Amerike smjestio u 9. stoljeće. Da ih u školi nisu dobro naučili povijest, ispitanici su pokazali i odgovarajući na pitanje u kojem je stoljeću palo Rimsko Carstvo. Odgovori su bili različiti: od 5. st. prije Krista, do 19. stoljeća. Točno je odgovorilo samo njih 20 posto. ...."

Procitah cijeli tekst i padoh u komu ...
Ako je ovo istina onda ne znam sto reci...
...Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo...
Zvonko Burcak
Pomocnik serifa

PostPostao/la macak dana pet sij 23, 2009 2:06 pm

Ništa novom u ovom školskom sustavu gdje se puca svim mogučim a na kraju djeca ostaju šuplje glave :)
takav je i amerigoski sistem gdje je to odavno dokazano :)
.........bože čuvaj me od PRIJATELJA.........a ja ču sebe od NEPRIJATELJA..........................
macak

PostPostao/la Zvonko Burcak dana sub vel 13, 2010 8:50 am

Eto kako spojiti turizam i studiranje... :D

Izvor: http://www.jutarnji.hr/medunarodna-ljet ... en/557735/

.....

U školi 5093 studenta

Iz svega proizlazi da je Međunarodna ljetna škola Ekonomskog fakulteta bila tako ustrojena način da je fakultet svim studentima koji su ju završili mogao izdavati jedino potvrde o savladanom programu (uz napomenu kako taj program nije ni sveučilišni ni stručni studij te da se njime ne stječu akademska zvanja). Stečene ocjene i ECTS bodovi nikako se studentima nisu smjeli upisivati u indeks jer zakon ne dopušta prijenos ECTS bodova sa svojevrsnog tečaja na studij kao oblik formalnog obrazovanja.

A upravo se to događalo na Ekonomiji. Ispite koje nisu uspjeli položiti tijekom godine (najviše dva) studenti su mogli polagati na Međunarodnoj ljetnoj školi gdje je prolaznost bila gotovo 100 posto, pa čak i na onim ispitima na kojima u redovnim rokovima moglo proći najviše 20 posto studenata. Sve to baca veliku sumnju da je u pozadini svega bila legalna prodaja ispita čime će se pozabaviti i USKOK. Sveučilište je najavilo kako će pokušati zaštititi sve studente. Za svaki kolegij koji su slušali i polagali u Međunarodnoj ljetnoj školi studenti su trebali platiti 2000 kuna, a Ministarstvo je utvrdilo da je i tu cijenu fakultet utvrdio mimo propisa. U 2007., 2008. i 2009. Ljetnu je školu polazilo ukupno 5093 studenta.

- Klupko se tek počelo odmotavati - kazao nam je jedan od profesora s Ekonomskog fakulteta.
...Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo...
Zvonko Burcak
Pomocnik serifa

PostPostao/la zrinka dana ned vel 14, 2010 10:55 am

Ma sta dave studente....glavno je da su oni SVRSILI :D
zrinka

PostPostao/la flowergirl dana ned vel 14, 2010 10:30 pm

kako koji.... :svetac:
flowergirl

Prethodna

Natrag na Hrvatska