Moderatori/ce: Zvonko Burcak, zeljkoburcak, EvilLynn, macak, zrinka

zrinka je napisao/la:Sta ti vuka65 hoces da kazes da si ti stipanu bio s druge strane nisana?
Jel to COMING OUT![]()
Jel ti smijes doc u Hrvatsku, ili....da te nebi stavili da Anti sluzis ko model za njegova ulja na platnu...
NASLIKATI TE TREBA (Krleza)
Ajd´ pricaj, da malo cujemo i drugu stranu
ha ha ha...

postojala mogućnost gledanja iz blizine 
............ali..................kad vidim one navodnike.....cini mi se da ce nam balvani u Hrvatskoj ostati samo tvoj neispunjen san, upravo i da dodes

mislim d anisi skužio poantu 

zrinka je napisao/la:Evo vuka65 meni se nemoras zahvaliti sto te i ja razumijem i sto sam i ja procitala cijeli text.
Ti si suvise inteligentan..tu negdje IQ 135..da bi se sad mogao praviti grbav, ali....lakse je ignorirati moje pitanje, vec se upustiti u jedan mucan dijalog koji ionako nicem ne vodi - sto je bilo bilo je.
Situaciju...klin se klinom izbija...bi ja zavrsila rijecima "al ostane rupa"
No, presucivanjem i izbjegavanjem neugodnih stvari iz tog kontexta mi tu rupu necemo pokrpati.
Ti si nama doduse sve rekao, nesto kroz pjesmu, nesto u prozi, no to mi je previse konacno....eto, to je to i sad prelazimo na ostatak dnevnog reda........lijepo vrijeme u Saarlandu, danasnja trpeza, upao sam u zensku svlacionu....
Cim si se odlucio ovdje takve stvari napisati, znaci da imas potrebu progovoriti o svojim bolima, no onda moras racunati sa reakcijama...........iako ja vise spadam u one koji agiraju, a ne u one koji reagiraju.
Da si samo sljemove nabijene na kolac skidao s "vratova", ne umanjuje cinjenicu da si ih ipak "skidao".
To je bilo ono na osnovu cega mislis da ja nisam citala cijeli text, jer sam te zamolila da izostavis neukusne detalje....
Mogu te ljudski zaliti, ali cinjenice ostaju...
Tih cinjenica ima i kod mene.......ja sam za vecinu onih koji su ostali u Vukovaru jednostavno POBEGULJA i kad mi to netko prebaci, a bilo je toga kolko hoces.....tipa izjava sta ti znas, ti nemas pravo da ista kazes, bla bla..............onda i meni ostaje da se odlucim na to reagirati ili podvuci rep med noge...
Iako sve u zivotu ima svoje razloge i pozadinu, u pitanju toga rata jednoga nema, naime isprike, samo iznosenje golih cinjenica koje se onda od strane ostalih mogu interpretirati ovako ili onako, osuditi ili shvatiti, zaliti ili odjebati
A tvoji postovi nisu knjizevno djelo, pa da ja moram analizirati sto je pjesnik time htio da kaze.....naravno, toliko toga stoji izmedju redaka, pa bi se moglo analizirati, no ja sam seljacina koju iz te "proze" interesiraju jedino cinjenice.
Prozom i poezijom se bavim na drugim temama ovog foruma.
Evo nekoliko redaka iz stvaralastva Dareta Dombaja![]()
Susret
Nije me ubio metak, ubio me je prst tvoj uperen u moje grudi.
Ponizeni, uvrijedeni, tjerani poput stoke na klanje,
isli smo preko razrusenih kuca i ljudskih leseva
kroz centar grada.
Zvijezda na vojnickoj kapi nije se vise
razlikovala od kokarde na subari.
Gorak okus spoznaje osusio mi je usta.
Boze, koliko godina sam zivio u zabludi,
a zaista sam im vjerovao,
jos vise jer sam ih zbilja volio.
Koracali smo bez nade i vjere, srce mi je bivalo sve manje
i onda sretoh tebe
dusa mi se razvedri i razveseli
sjetih se dana kad smo juta
docekivali u kavani kao krec bijeli.
Dugo godina gledali smo se
sosmjehom u oci
i nisam vjerovao da ces ti
zaista to moci.
Iako je sve bilo nalik na tuznu maskaradu
nije to bila festa a ni sala
svaka je maska pala.
Vidjeh tvoj pogled kako se skriva
i ruku kako se dize s uperenim prstom
zabodenim u moje srce.
I danas dok hodam gradom
poslije svih patnj
vide ljudi
kako tvoja ruka i tvoj prst stoje zabodeni u moje grudi. (Zagreb 1992)
Iz pjesme "Posljednji tango u Vukovaru"
....sto znaci dug zivot, tko od ratnika zeli biti posteden.
Ne postedujem vas, ljubim vas duboko braco moja u ratu.
Tako je govorio Zarathustra. (Zagreb 1992)
"Najveća teškoća u traženju istine
S obzirom da se radi o uspoređivanju (traženju razlika i istosti) velikog broja osobina (redaka tablica) lako se zabuniti, npr. zamjena teza = pridati osobinu nečega nečem drugom zato što imaju neke osobine iste - pr. "Tko laže taj i krade i ubija" - kradljivost je česta i kod lopova i kod ubojica, ali to ne znači da lopovima treba suditi za moguće ubojstvo tj. lopova ne treba zamjeniti s ubojicom. Stoga smanjujemo broj osobina - pojednostavljujemo. Izabiremo najvažnije osobine, to jest tražimo bit (ono što određuje nešto, po čemu nešto jest to što jest). Bit se često utuvđuje u glavi bez širine znanja i povezivanja, npr. kod ideologije (religije, komunizam). Alibi lijenih i manipulatora je da pravo znanje opterećuje. Ali ono je jedino moguće.
Znanje je pravo razumijevanje tj. podrazumijeva:
1. poznavanje cijelog skupa osobina,
2. mogućnost objašnjavanja toga
3. mogućnost povezivanja
tj. poznavati osobine osobina pojma o kojem zaključujemo - odlučujemo - djelujemo. Radi se o stablima i mrežama veza grupa pojmova (redaka tablica).
Puno znanja nije dovoljno za spoznaju istine, osobine treba moći povezivati, a u povezivanju se najviše prepoznaje inteligencija."
...no opet kao gost postovat cu kucu domacina pa cu se suzdrzati odredjenih komentara...
....mozda sam ja hedonist...ali ja tamo tada nebi mogla ni dana ostati.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.